Sposób przygotowania

Schab opłukać, osuszyć. DO cielęciny wbić jajko, przyprawić solą, pieprzem, majerankiem i gałką muszkatołową, dodać natkę, wymieszać, wyrobić masę. Liście kapusty umyć, wrzucić do osolonego wrzątku na 2 minuty, odsączyć. Schab obłożyć cielęciną, zawinąć w liście kapusty, obwiązać nicią. Brytfannę wysmarować olejem, włożyć mięso, podlać połową bulionu, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około godziny na zimno do kanapek lub na gorąco do ziemniaków bądź kaszy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    to musi być smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !