Sposób przygotowania

ciasto zagnieść i odstawić do lodówki na 0,5 godziny. Następnie położyć na blachę.

Masa twarogowa:
6 jajek
2 szkl. cukru
1 kg twarogu
2 budynie śmietankowe
2-3 szkl. mleka
1/2 szkl. oleju

Białka ubić na sztywno, dodając kolejno żółtka i cukier. Następnie dodawać powoli zmielony twaróg, budynie, olej. Na końcu dodać 2-3 szklanki mleka. Całość wyrobić mikserem.
Masa będzie w stanie płynnym. Wlać ją na ciasto i piec około 1 godzinę

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Kate131

    musze spróbować
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    robię podobny i też masa jest płynna ale po upieczeniu sernik jest wilgotny i bardzo smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy musze spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    madagaskar

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    smaczny serniczek
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    bardzo fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam serniki.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    sernik jest super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    niebo w gebie
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    takiego sernika jeszcze nie próbowałam ... ale może w Święta się to zmieni ;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    o super
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    smile

    fajności;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !