Sposób przygotowania

Grzyby moczyć w wodzie przez całą noc. Rano ugotować w tej samej wodzie. Ugotować warzywa w 2,5 litra wody. Wywar odcedzić. Zalać nim starte buraki, dodać wywar z grzybów, pokrojony czosnek, ziele, liście i goździki. Gotować pół godziny. Przecedzić. Przyprawić solą, pieprzem, koncentratem, sokiem z porzeczek. Podgrzać.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super pomysł z tym sokiem zrobiłam barszczyk wg tego przepisu wyszedł naprawdę pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    uwielbiam barszcz
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    apetycznie wygląda :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !