Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Barscz biały z serem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bekon
15 dkg
cebula
1 sztuka
pieprz
3 ziarnka
Sklep Prymat
ziele angielskie
4 ziarna
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
zakwas na żur
2 szklanki
biały ser
40 dkg
czosnek
1 ząbek
majeranek
szczypta
Sklep Prymat
chrzan świeżo starty
2 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
jajko ugotowane na twardo
2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Barscz biały z serem

Cebulę posiekać i poddusić na patelni. Bekon, cebulę, pieprz, ziele i liście laurowe zalać 3 szklankami wody i gotować ok. 20 minut, a następnie wyjąć bekon, pokroić i włożyć z powrotem do zupy. Dodać zakwas, zagotować i do wrzącego barszczu wrzucić ser pokrojony w kostkę oraz jajka podzielone na cząstki. Przyprawić czosnkiem, majerankiem i chrzanem. Można doprawić śmietaną. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak