Sposób przygotowania

Kminek, majeranek, pieprz i sól wymieszać. Natrzeć mięso, obsmażyć na oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać wodą, zagotować. Dodać ocet wymieszany z tłuszczem ze smażenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 2 godziny. Wyjąć z naczynia, zlać powstały sos (1 i 1/2 szklanki - jeśli nie mamy tyle to uzupełniamy wodą). Mąkę wymieszać ze śmietanką. Dodać do sosu z mięsa. Zagotować. Mięso podawać pokrojone w plastry i polane sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    baaaardzo smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !