Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z cukrem , do nich wlewamy mleko , wymieszać z taką ilością mąki aby powstała gęsta masa. Postawmy w ciepłe miejsce , następnie wsypujemy jeszcze resztę maki, jajka, lekko stopione masło i troszkę soli. I teraz możemy wyrabiać drewniana łyżką , znowu odstawić i bierzemy się teraz za mięso , zalewamy woda i gotujemy , pod koniec gotowania włożyć włoszczyznę, cebule podsmażyć , mięso zmielić przez maszynkę , włoszczyznę też . Połączyć z cebulką , następnie wbijamy jajko i doprawiamy do smaku.Ciasto wałkujemy na grubość 1 cm.Wykrawamy kółka , każde kółko \"nadkroić promieniście \"w trzech miejscach . Na środek kładziemy farsz i sklejamy \"nadkrajane promienie \" . Knysze kładziemy na blaszce wysmarowanej tłuszczem i pozostawiamy do wyrośnięcia . Upiec tylko lekko zarumienić .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Bardzo dokładny przepis na wyśmienite knysze
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    będę próbowała bo takich nie nie robiłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata23

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !