Sposób przygotowania

Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, zetrzeć. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do nich cukier puder. Dodać migdały i sok z cytryny. Dwie tortownice wyłożyć natłuszczonym pergaminem i przelać do nich masę po równo. Upiec w średnio nagrzanym piekarniku na jasnozłoty kolor. Przygotować masę: masło utrzeć na pulchną masę, dodać żółtka i napar z kawy. Masę przełożyć na 1 ciasto, przykryć drugim. Pozostawić w lodówce do stężenia. Wierzch polać lukrem i dowolnie udekorować.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wyśmienicie smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    uwielbiam ciasta kawowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !