Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przysmak ziemniaczany z leśnymi grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 75 dag
mleko 200 ml
masło 4 dag
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
cebula 20 dag
sól
masło stopione 2 łyżki
pieprz
kapary kilka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
wino czerwone pół szklanki
natka posiekana 4 łyżki
Kolendra cała Prymat
ementaler(starty) 10 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Przysmak ziemniaczany z leśnymi grzybami

Z ugotowanych ziemniaków, mleka i 2 łyżek masła przygotować puree. Przyprawić solą, gałką muszkatołową. Na taptelni podsmażyć na maśle najpierw posiekane cebule, potem dołożyćpokrojone grzyby. Dodaćsoł, pieprz, kapary i koncentrat. Podsmażyćrazem, wlać wino, dusićchwilę, włożyć natkę, kolendrę, kminek i ser. Grzyby włożyć do naczynia żaroodpornego. Ziemniaczane puree przpuścić przez maszynkę, nakładać fantazyjne \"warkocze\" z maszynki na wierzch potrawy, posypać bułką tartą, Zapiekać 20 min w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak