Sposób przygotowania

Do ok wody ( 1/1.5 l) wrzucić pokrojone ziemniaki oraz kapustę ( wcześniej poszatkowaną na mniejsze kawałki ), liść laurowy i ziele.Posypać odrobiną kucharka. Gotować pod pokrywką ok 15. Na patelni podsmażyć pokrojone w małe kawałeczki mięso razem z cebulą (oprószyć solą i pieprzem). Razem z olejem przełożyć wszystko do kapusty. Dodać odrobinę przyprawy do bigosu, kminek, tymianek i cząber. Dusić chwilę na małym ogniu i w razie potrzeby doprawić Kucharkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    uwielbiam kapuśniak!
  • 0
    original
    Opublikowano

    maryśka

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !