Sposób przygotowania

Twaróg przegnieść przez praskę. Mąkę przeciekać z masłem, dodać cukier waniliowy, ser i szybko ciasto zarobić. Odstawić w chłodne miejsce na pół godziny. Następnie ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm, wycinać szklanką krążki. Na każdy krążek układać kawałek jabłka i dokładnie sklejać w koło. Piec przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu i ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    apetyczne
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pierożki są fantastyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Moje ulubione smaki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !