Sposób przygotowania

Całe jajka z cukrem ubijamy, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem delikatnie łączymy z jajkami, na koniec dodajemy olej i bardzo delikatnie mieszamy. Pieczemy ok. 30 min.
Truskawki rozmrażamy i miksujemy mikserem lub blenderem, dodajemy galaretkę rozpuszczoną w ¾ szkl. gorącej wody, dosładzamy cukrem i mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i mieszamy z musem owocowo – truskawkowym. Śmietanę ubijamy z cukrem i łączymy z przestudzoną żelatyną rozpuszczoną w 3 łyżkach wody.
Ostudzone ciasto dzielimy na dwa placki, dolny smarujemy gęstniejącym musem truskawkowym, następnie 1/2 śmietany i drugi placek na wierzch reszta śmietany. Chłodzimy w lodówce przez ok. 12 godzn. Najlepiej smakuje po 1 dobie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Az pachnie z ekranu- super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Az pachnie z ekranu- super
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    kolejne zachęcające ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mmm pyszności;]
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona32

    pyszne ciasko:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !