Sposób przygotowania

Białka ubijamy. Nie przerywając ubijania, dodajemy cukier a następnie żółtka. Delikatnie mieszamy z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Ciasto wylewamy do blachy i pieczemy ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Studzimy. Galaretki rozpuszczamy w 600 ml wrzącej wody. Brzoskwinie osączamy i kroimy w kawałki. Do syropu dolewamy wody, uzupełniając do 500 ml. Do 400 ml wsypujemy cukier, zagotowujemy. Wlewamy budyń wymieszany z resztą syropu. Zagotowujemy i studzimy. Margarynę miksujemy, dodajemy porcjami budyń. NA BISZKOPTA wykładamy 1/2 masy, następnie delicje, pozostałą masę, pokrojone brzoskwinie. Zalewamy galaretką. Schładzamy.
SMACZNEGO!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    magical66

    smacznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznego.....
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    fajne,
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Uwielbiam takie ciasta :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !