Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

karp w sosie pieczarkowym

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karp
1 kg
cebula
1 duża
pieczarki
25 dkg
masło
3 łyżki
śmietana
0,5 szklanki
mleko
0,5 szklanki
mąka
1 łyżka
sok z cytryny
1 łyżka
natka kolendry
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: karp w sosie pieczarkowym

ryby oczyścić, podzielić na dzwonki i skropić sokiem z cytryny, odstawić na 30 min w chłodne miejsce. Posiekać cebulę i udusić na maśle nie dopuszczając do zrumienienia, dodać drobno pokrojone pieczarki i dusić 10 min. mąkę dokładnie rozrobić ze śmietaną i mlekiem , wlać do pieczarek i gotować jeszcze 5 min. doprawić solą i pieprzem. do sosu ułożyć kawałki ryby i gotować na małym ogniu 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak