Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z nadzieniem kajmakowo-orzechowym
W rondlu o grubym dnie rozpuściłam 2 czubate łyżki masła, dodałam 3 łyżki cukru i 1/3 szkl. mleka, zagotowałam a następnie wsypałam do tego 1/2 kg śmietankowych krówek - wcześniej wyjętych z papierków i pokruszonych. Smażyłam całość aż cukierki się roztopiły i masa zgęstniała - trwa to kilka minut. Wtedy dosypałam ok. 1/2 kg (może troszkę więcej) pokruszonych, ale niezbyt drobno, i przebranych łuskanych orzechów włoskich, wymieszałam dokładnie żeby masa oblepiła orzechy i gorącą masę nałożyłam przy pomocy dwóch łyżeczek do korpusów wystudzonych babeczek. Odstawiłam je aby całość zupełnie zastygła.
Są bardzo słodkie choć orzechy nieco przełamują tę słodycz :-)
Same korpusy możemy upiec wcześniej i przechowywać nawet kilka tygodnie w szczelnym pojemniku żeby nie zawilgotniały.