Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Placek jogurtowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt naturalny
0.9 kg
śnieżka
1 opakowanie
mleko
100 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat
5 łyżeczek
Sklep Prymat
wiśnie bez pestek
biszkopty podłużne
na spód
cukier puder
galaretka wiśniowa
1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Placek jogurtowy

Śnieżkę ubijamy. Żelatynę moczymy w kilku łyżkach wody, rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Jogurt łączymy z ubitą śnieżką, słodzimy cukrem pudrem (ilość - zależy od upodobań). Dodajemy żelatynę, dokładnie mieszamy. Wrzucamy odsączone wiśnie. Masę pozostawiamy do momentu, aż zacznie gęstnieć. Galaretkę rozpuszczamy w wodzie pomieszanej z sokiem z wiśni. Spód formy wykładamy biszkoptami, wylewamy na nie masę jogurtową. Ciasto dekorujemy tężejącą galaretką. Chłodzimy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak