Sposób przygotowania

Płatki owsiane zrumienić na suchej patelni, ostudzić. Mąki z proszkiem do pieczenia posiekać z tłuszczem na stolnicy, dodać płatki owsiane, cukier, jaja, śmietanę, aromat migdałowy i szybko ciasto wyrobić. 2/3 ciasta wyłożyć na przygotowanej blaszce, posmarować marmoladą, posypać posiekanymi orzechami, przykryć resztą ciasta, włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 40 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Świetny takiego mazurka jeszcze nie jadłam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    PYCHA
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    podoba mi się ten przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !