Sposób przygotowania

Na patelni zrumienić 1 szklankę cukru, rozprowadzić 3 łyżkami wody i zagotować. Marchew zetrzeć na tarce z małymi oczkami. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać połowę mąki, wymieszać. Do ciasta dodać przyprawę do pierników, kakao, karmel, resztę mąki wymieszaną z sodą i marchew i ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, piec w 170 stopniach około godziny.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    piekłam taki jest rewelacyjny
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    też nieraz najdzie mi ochota na zrobienie piernika
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    jest pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Ciekawe ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    zapowiada się bardzo smacznie
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    fajny pierniczek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !