Sposób przygotowania

Świnki- tartinki:
Z masła, margaryny, żółtek, śmietany i mąki zagnieść kruche ciasto. Doprawić solą i włożyć do lodówki na 1 godzinę.
Kapustę obgotować w wodzie z zielem angielskim oraz odrobiną kminku i liściem laurowym. Odcedzić. Zmielić drobno. Grzyby ugotować, wyjąć z wywaru i również zmielić. Wymieszać grzyby z kapustą i z usmażoną cebulką. Doprawić przyprawami.
Ciasto rozwałkować- wycinać duże koła szklanką i mniejsze literatką. Z okrawków ciasta wycinać trójkąty na uszy. Na duży krążek nakładać farsz i przykrywać mniejszym. Doklejać uszy a z ziela angielskiego robić oczy i nozdrza, można potrzepać kminkiem. Piec w temeraturze ok. 190/200 stopni około 20 minut. Smacznego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajny pomysł na kapusniaczki;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    rewelacja !!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    śliczne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anita21

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    cudowne, aż szkoda jeść .... :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    śliczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    :) super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !