Sposób przygotowania

mak zagotować wraz z mlekiem. następnie odcedzić i zmielić 2 -3 razy. masło i miód rozpuścić i wymieszać z masą makową. dodać utarte z cukrem żółtka oraz pianę z białek. drożdże wymieszać z łyżka cukru i dodać 8 łyżek mąki oraz pół szklanki ciepłego mleka. następnie odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. żółtka utrzeć z pozostałym cukrem dodać pozostałą mąkę, mleko oraz rozczyn. ciasto wyrabiać tak długo aż pojawią się pęcherzyki powietrza. następnie dodać roztopione i nieco ostudzone masło i dalej wyrabiać. ponownie odstawić w ciepłe miejsce. gdy ciasto podwoi swoją objętość rozwałkować je i wyłożyć wcześniej przygotowaną masę. ciasno zwinąć roladę i piec w piekarniku.

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    dobry przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    lubię ,miałam na święta
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    darus

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Damian19

    swietne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    uwielbiam. co roku robię na Boże Narodzenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mnam, mnaim
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Piękna ta rolada i wykwintna.
  • 0
    original
    Opublikowano

    anulka69

    super
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    jak długo powinna siedziec w piekarniku i w ilu stopnich?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !