Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ryba po parysku

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne
1/2 kg
pieczarki duszone
20 dkg
por
1/2 szt
białe wino
1/2 szklanki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
estragon
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
pieprz
1/8 łyżeczki
Sklep Prymat
sól do smaku
Sklep Prymat
oliwa
3 łyżki
masło
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po parysku

Pokrojone i skropione sokiem z cytryny filety solimy, posypujemy przyprawami i smażymy na oliwie z dodatkiem masła, razem z pokrojonym w plasterki porem. Gdy ryba się usmaży z obu stron, dodajemy uduszone pieczarki i białe wino, dusimy jeszcze kilka minut. Podajemy z białym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 17.11.2011 19:20
pyszna
dorota20w 11.09.2011 12:47
pysznie
ben-ka 30.12.2010 10:00
Pewnie jest smaczna mam podobny przepis na rybę w porach:)
m1monika 29.12.2010 16:55
ciekawa nazwa :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak