Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę i razem z posiekaną cebulą obrumienić na oleju. Przełożyć do garnka, podlać bulionem, dodać ziele angielskie i liść laurowy, włożyć namoczoną poprzedniego dnia fasolę i gotować około 15 minut. Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, wsypać kaszę i gotować do miękkości, w razie potrzeby dolewać wodę. Pod koniec gotowania dodać przecier wymieszany z mąką i odrobiną wody, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam taki obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !