Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gołąb duszony

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gołąb
1 300g
sól
Sklep Prymat
masło
1łyżeczka
wino czerwone wytrawne
1 łyżka
zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąb duszony

Wypatroszonego gołębia umyć,oprószyć solą i pieprzem , posmarować na wierzchu masłem.Szybko zrumienić na patelni lub w piekarniku,podlać wodą i udusić do miękkości pod przykryciem.Pod koniec duszenia wlać wino i wsypać zieleninę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 20.05.2011 12:40
nie jadłam nigdy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak