Polędwicę (schab) umyć i osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. NA patelni rozgrzać olej i ze wszystkich stron usmażyć na nim polędwicę, następnie mięso wyjąć. Do mięsa mielonego dodać tatar i jaja. Umyć pieczarki, odkroićuszkodzone części, obrać zebulę, wszystko pokroić w drobną kostkę, dodaćdo mięsa. Wsypać bułkę tartą, przyprawić solą i pieprzem. Polędwicęściśle owinąć plasterkami sera., następnie obłożyć ją mięsem mielonym i mocno przycisnąć. Jeden dłuższy bok rozmrożonych czterech kawałków ciasta posmarować białkiem, a następnie kawałki ułożyć tak, by nachodziły na siebie posmarowanymi bokami. Ciasto rozwałkować na stolnicy oprószonej mąką na taką wielkość, by można nim było owinąćprzygotowane mięso. Boczne otwory i dolny brzeg dokładnie posmarować białkiem i docisnąćdo siebie. Na górnej powierzchni wykroićtrzy okrągłe otwory, żeby para mogła się swobodnie wydostawać. Z ostatniego kawałka caasta wykroićwąskie paseczki, przystroić nimi górną powierzchnię ciasta uprzednio posmarowaną białkiem. Całość wstawić na ok 20 min do lodówki, następnie posmarować rozbitym żółtkiem, piec ok 1 godz w piekarniku nagrzanym do 200 st.