Sposób przygotowania

Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę, dodać masło, smalec, śmietanę, jajko, cukier puder i cukier waniliowy, zagnieść ciasto. Odłożyć w chłodne miejsce na 1h. Ciasto ucinać po kawałku, wkładać do maszynki do mięsa z założonym przyrządem do formowania ciastek. Powoli przepuszczać ciasto przez maszynkę, odcinając po 7 cm. Kłaść na przygotowaną blachę i piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez 20 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Dawno takich nie jadłem!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo lubię takie domowe ciasteczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    oj ,jak dawno nie robiliśmy
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Domowe ciacha są najlepsze.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !