Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Szarlotka

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka
4 szklanki
cukier puder
1 szklanka
jajko
1
żółtko jajek
3
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
kwaśna śmietana
2 łyżki
margaryna
1 kostka
aromat waniliowy
cynamon
Sklep Prymat
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka

Mąkę połączyć z proszkiem. Dodać margarynę startą na tarce. Dodać żółtka, jajko, śmietanę i aromat waniliowy. Wszystko zagnieść. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną z nich rozwałkować na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec na złoty kolor przez 20 minut w gorącym piekarniku. Na gorący placek wyłożyć obrane i utarte jabłka wymieszane ze szczyptą cynamonu i cukru. Wierzch posypać utartą drugą częścią ciasta. Piec ok. godziny w temp. 150⁰C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 19.09.2011 17:56
nie lubię w szarlotce cynamonu, dlatego robie bez, zona jak na złośc z cynamonem hehe
rosik93 28.12.2010 16:42
I ten zapach cynamonu-super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak