Sposób przygotowania

Mąkę połączyć z proszkiem. Dodać margarynę startą na tarce. Dodać żółtka, jajko, śmietanę i aromat waniliowy. Wszystko zagnieść. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną z nich rozwałkować na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec na złoty kolor przez 20 minut w gorącym piekarniku. Na gorący placek wyłożyć obrane i utarte jabłka wymieszane ze szczyptą cynamonu i cukru. Wierzch posypać utartą drugą częścią ciasta. Piec ok. godziny w temp. 150⁰C

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    I ten zapach cynamonu-super:)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    mic

    nie lubię w szarlotce cynamonu, dlatego robie bez, zona jak na złośc z cynamonem hehe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !