Sposób przygotowania

upiec biszkopt,oddzielić żółtka od białek i ubić na sztywno z cukrem,dodać żółtka,mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia przesiać i delikatnie wymieszać wylać na blachę i piec w temp.180st.ok.20min.wystudzić biszkopt przekroić,przygotować masę z budyniu,budyń rozpuścić w niewielkiej ilości wody,do rondelka wlać wodę i wsypać cukier zagotować wlać budyń mieszając zagotować i odstawić,jak trochę przestygnie dodać masło mieszając mikserem dodać żółtka i na koniec sok z wyciśniętych cytryn wszystko wymieszać na jednolitą masę i wylać na biszkopt,przygotować drugą masę śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru i śmietanfiksów wylać to na masę budyniową i przykryć przekrojonym biszkoptem,na wierzch polać lukier przygotowany z cukru pudru i soku z cytryny,można na górę położyć herbatniki zamiast biszkoptu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    smacznie sie zapowiada
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    przepyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Róża1

    pyszne ciasto !!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !