Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Biszkopt z kremem i galaretką

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
7 sztuk
cukier
1/3 szklanki
mąka
1 szklanka
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
kakao
3 łyżki
budyń
1 opakowanie
mleko
500 mililiotrów
margaryna
1 kostka
galaretka
1 torebka
brzoskwinia
1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z kremem i galaretką

Jajka miksujemy z cukrem, dodajemy przoszek do pieczenia połączony z mąką, oraz kakao, mieszamy masę, ciasto wlewamy do formy, pieczemy 30 minut. Budyń gotujemy , studzimy, powoli dodajemy margarynę, Ostudzony biszkopt smarujemy kremem, na wierzk wylewamy wcześniej przygotowaną galaretkę, wymieszaną z pokroionymi brzoskwiniami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1371 27.12.2010 20:16
warto wypróbować
Dorota76 27.12.2010 18:27
super połączenie
izapozdro 27.12.2010 16:45
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak