Sposób przygotowania

Margarynę zagotować z cukrem, dodać zmielony ser, podgrzewać i mieszać do rozpuszczenia sera, dodać dwa jajka i energicznie mieszać, mąkę ziemniaczaną rozpuścić w odrobinie wody , wlać do sera, ciągle mieszając, na koniec dodać startą skórkę z cytryny, formę wyłożyć folią aluminiową, na spód ułożyć herbatniki, wlac gorący ser, wyrównać ułożyć drugą warstwę ciastek. Polewa: Do garnka dać pół kostki margaryny, cukier, śmietanę i kakao, mieszać , zagotować, zrobioną gorącą polewą zalać herbatniki, gdy polewa lekko wystygnie udekorować rodzynkami i startymi na tarku Michałkami. Sernik podawać na drugi dzień.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Marcin37

    Pięknie wygląda ;)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pysznie się prezentuje.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Widać, ze musi to być pyszny sernik.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszniutki
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    w ten sposób nie robiłam
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    takiego nigdy nie robiłam, ciekawe czy smakuje jakoś inaczej
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    uwielbiam serniki ,takiego jeszcze nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    David

    muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wygląda cudnie ...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !