Sposób przygotowania

Z 3 łyżek mąki, drożdży, cukru i 1/2 szklanki ciepłego mleka zrobić rozczyn.Odstawić w ciepłe miejsce na ok 15 min.Następnie do rozczynu dodać pozostałe składniki,wyrobić ciasto.Odstawić na ok 1h. Do gotowej masy z puszki dodać ubite 2 białka.
Gdy ciasto podwoi swoją objętość, jeszcze chwilę wyrobić.Odrywać małe częsci i nakładać masę makową.Formować małe bułeczki.Układać na blaszce wyłożoną pergaminem.Pozostawić na ok 10 min. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec przez ok. 15-20 min. Gdy bułeczki ostygną, posypać cukrem puderem lub polać polewą czekoladową.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    śliczne:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    piękne i apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Wyglądają rewelacyjnie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Pyszność, lubię.
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    smakowite
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    pyszności
  • 0
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    apetycznie wyglądają
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !