Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Miodownik babci

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka - składnik ciasta
700 gram
cukier - składnik ciasta
200 gram
masło -składnik ciasta
300 gram
miud- składnik ciasta
3 łyżeczki
masło
120 gram
cukier
1 i 1/2 łyżki
krem śmietankowy
orzechy włoskie
400 gram
miud
4 łyżki
Soda oczyszczona Prymat
2 niepełne łyżeczki
Sklep Prymat
jajko
2 sztuki
Ciasto:
2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Miodownik babci

Wyrobić ciasto i podzielić na 3 części. Rozwałkować. Włożyć na 3 blaszki. Placki piec 10-13 minut w temp. 200. Masło rozpuścić ( 120 gram) dodać cukier (1 i 1/2 łyżki) , miód (4 łyżki) i orzechy. Upieczone placki przełożyć kremem przygotowanym według przepisu na opakowaniu. Na wierzch ostatniej warstwy ułożyć masę orzechową.Dobrze schłodzić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak