Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Leszcz z piekarnika

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryby
2 leszcze po ok 1 kg
marynata
tymianek
szczypta
cząber
szczypta
estragon
szczypta
Sklep Prymat
majeranek
szczypta
Sklep Prymat
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
oliwa
3 łyżki
sok z cytryny
1 szt
DODATKOWO:
sok z pomarańczy
1 szt
Czosnek suszony Prymat
0,5 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Leszcz z piekarnika

Ryby oczyścić.. Składniki marynaty wymieszać i natrzeć marynatą ryby, Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i pozostawić na 2-3 godziny.
Przed wstawianiem do piekarnika podlać sokiem zpomarańczy.
Piec ok 30 - 35 min w temp 180 st

Podawać z pieczarkami panierowanymi w jajku i bułce,smażonymi na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna223 25.06.2011 00:57
pycha
Jastinka 18.03.2011 07:40
ciekawe
Zoso 27.12.2010 16:01
Wygląda fantastycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak