Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Faszerowane jajeczka imbirowe

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko
4 szt
natka pietruszki
1 łyżeczka
Imbir mielony Prymat
1/4 łyżeczki
sos sojowy
1 łyżeczka
pieprz
szczypta
Sklep Prymat
cukier
szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat
do panierowania
tłuszcz
do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat
0,5 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jajeczka imbirowe

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i przekroić na pół wzdłuż.
Wyjąć żółtka, zmiąć je i wymieszać z przyprawami, po czym nadziać dołki białek tak odrobinę więcej, wcisnąć nadzieniem w bułkę tartą i smażyć chwilę na złoty kolor. Podawać z grzankami i kolorowym chrzanem (może być wasabi czy żurawinowy) sałatka lub oliwki wedle uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ankha 31.05.2012 07:03
Na pewno smaczne
Ewelina47 02.04.2012 12:46
śliczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak