Sposób przygotowania

Oczyszczone flaki obgotować, wycedzić, dodać świeżej wody i ponownie gotować ok 3 godziny. Do flaków dodać warzywa (bez cebuli), osolić, ugotować do miękkości, odcedzić i ostudzić. Warzywa i flaki pokroić w makaroniki, dodać drobno posiekaną cebulę, wszystko poddusić na oleju, wlać bulion i przyprawić do smaku. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i układać warstwami flaki z warzywami posypując serem i bułką tartą oprószając pieprzem i solą, następnie zalać śmietaną, włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiec.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takich flaków jeszcze nie robiłam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !