Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczeń barania w winie

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina bez kości
1,5 kg
wino czerwone wytrawne
1 szklanka
czosnek ząbki
3 szt
oliwa
3 łyżki
wiśniówka
50 ml
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki
tymianek
1 łyżeczka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
mąka
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń barania w winie

Mięso natrzeć solą z roztartym czosnkiem, tymiankiem, oprószyć pieprzem. Mięso obrumienić na oliwie, przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać winem, posypać bułką tartą i dusić pod przykryciem do miękkości. Mięso wyjąć z garnka, a sos zagęścić mąką rozmieszaną z wodą, zagotować. Sos doprawić wiśniówką, przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 23.02.2014 09:30
rewelacyjne mięsko
Seba 29.05.2012 10:14
pycha
Angelika10 10.03.2012 08:13
ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak