Sposób przygotowania

Groch przesypać do garnuszka, zalać wodą tak, aby przykryła groch i moczyć kilka godzin, dopóki nie napęcznieje. Kapustę kiszoną przepłukać, aby nie była zbyt kwaśna, osączyć, zalać wodą tak, aby przykryła kapustę i gotować do miękkości, co jakiś czas mieszając. Napęczniały groch gotować do miękkości, uważając, aby się nie przypalił - w tym celu należy podlewać go niewielką ilością wody. Ugotowany groch przetrzeć przez sitko, dodać do ugotowanej kapusty kiszonej razem z posiekaną i podsmażoną na oleju cebulą, wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku, gotować do wyparowania wody.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iza15

    lubie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    nie przepadam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    wolę ze zwykłą kapustą

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !