Sposób przygotowania

Do rondla włożyć margarynę, cukier, cukier waniliowy i kakao, wlać 7 łyżek wody, gotować 5 minut. Po ostudzeniu wymieszać z 6 żółtkami, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ubitą na sztywno pianę z 6 białek, wymieszać. Masło utrzeć z cukrem pudrem na jednolitą masę i nadal ucierając dodawać po jednym jajku i zmielony ser. Wsypać rodzynki i pokrojoną skórkę pomarańczową, doprawić aromatem rumowym. Na przygotowaną brytfannę wlać połowę ciasta, rozprowadzić na nim masę serową i wylać pozostałe ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 40 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychota
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo ładne ciasto , i na dodatek serniczek
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    palce lizać
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    lubię serniczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    apetycznie
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda wspaniale.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !