Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z mirabelkami
Marcepan rozdrobnić, wyłożyć do naczynia, dodać żółtka, budyń w proszku, resztę cukru i śmietanę, zmiksować.
Masę rozłożyć na cieście, na wyłożyć pozostałe cząstki mirabelek.
margaryna |
1,5 kostki
|
cukier puder |
30 dag
|
mleko |
6 łyżek
|
jaja |
6 szt
|
mąka |
60 dag
|
proszek do pieczenia |
2 łyżeczki
|
mirabelki |
70 dag
|
tłuszcz do formy |
|
żółtko jajek |
3 szt
|
masa marcepanowa |
15 dag
|
budyń śmietankowy |
1 szt
|
śmietana |
150 ml
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: