Sposób przygotowania

Czekoladę z dodatkiem masła rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać płatki śniadaniowe i migdały, wymieszać. Tortownicę wyłożyć folią aluminiową, na dno włożyć masę, wyrównać, wystudzić. Żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, podgrzać, wystudzić. Żółtka z cukrem utrzeć na pulchną masę, dodać przemielony ser i dalej ucierać. Dodać ubitą śmietanę, rozpuszczoną żelatynę, rodzynki, aromat migdałowy i spirytus, wymieszać. Tak przygotowaną masę wyłożyć na blat kukurydziany i ponownie wystudzić.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    świetny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika79

    lux
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika79

    lux
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !