Sposób przygotowania

Mięso pokroić na porcje, lekko zbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem i zrumienić na rozgrzanym smalcu. Mięso przełożyć do rondla i włożyć do ciepłego piekarnika. Na patelnię do tłuszczu wlać śmietanę i wino, przyprawić solą i pieprzem, dodać rozmieszaną mąkę ziemniaczaną z kilkoma łyżkami wody i otartą skórkę z cytryny, wymieszać. Steki ułożyć na półmisku, oblać sosem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    rewelacja!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    bardzo smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !