Sposób przygotowania

Galaretkę i łyżkę żelatyny rozpuścić w szklance wrzącej wody. Ostudzić. Ser zmieszać z musem ( wystarczy widelcem), dodać wystudzoną galaretkę. Na dno formy wyłożyć herbatniki, zalać masą serowo- jabłkową i wstawić do lodówki.
Drugą galaretkę rozpuścić w 1 i 1/2 szklanki wrzącej wody, dodać pół szklanki gorącego soku jabłkowego. Ostudzić. Na zastudzony sernik wyłożyć maliny, zalać niewielką ilością galaretki i wstawić do lodówki. Gdy się \"przykleją\" do placka, wylać na to resztę galaretki i włożyć do lodówki, żeby zastygła. Po kilku godzinach w lodówce sernik jest gotowy do zjedzenia.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    Wygląda przepysznie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    kitka

    ładnie wygląda;]
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    musi być pyszny!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    fajny pomysł z tym dodaniem musu do sera - serniczek będzie lżejszy i pyszny!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    fajny ten przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    fajny, chyba wypróbuję
  • 0
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    pyszności:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    uwielbiam serniki !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !