Sposób przygotowania

W dużej misce połączyć masło orzechowe , tłuszcz , cukier , mleko i wanilię. Ubijać mikserem na średnich obrotach do połączenia się składników. Wbić jajko i ponownie ubić. Mąkę wymieszać z sodą i solą , dodać do masy i zmiksować na małych obrotach. Kłaść łyżką \"kupki\" z ciasta na natłuszczonej lub wyłożonej pergaminem blasze , w dość dużych odstępach (ciasto wyszło na tyle gęste , że formowałam z niego w dłoniach kulki i spłaszczałam , zamiast nakładać łyżką). Na wierzchu każdego ciasteczka można zrobić wzorek za pomocą widelca.Piec w temp. 200 st.C przez 7-8 minut lub do momentu aż brzegi ciastek zaczną się rumienić. Studzić na blasze przez 2 minuty , a następnie wyłożyć na kratkę kuchenną do całkowitego ostygnięcia.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    muszą być smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    napewno dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !