Sposób przygotowania

Tortownicę wyłożyć biszkoptami. Osączyć brzoskwinie, kompot przelać do garnka. Żelatynę zalać 3 łyżkami zimnej wody, odstawić na 20-30 min. do spęcznienia. Później naczynie z żelatyną wstawić do gorącej wody, dodać 4-5 łyżek kompotu z brzoskwiń i ogrzewać, mieszając aż żelatyna się rozpuści. Ser wymieszać z cukrem, sokiem oraz skórką z cytryny, ubijać mikserem aż masa stanie się puszysta. Śmietanę ubić na sztywno, dodać razem z do masy serowej. Przełożyć masę do tortownicy. Ułożyć pokrojone owoce. Można zalać galaretką lub do garnka z kompotem mąkę ziemniaczaną wymieszaną z dwoma łyżkami kompotu, postawić na ogień i gotować do momentu wrzenia. Lekko przestudzić i polać delikatnie owoce. Wstawić sernik do lodówki. Smacznego !!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    taki sernik to coś dla mnie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Palce lizac
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Baaaardzo lubię taki sernik na zimno
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    malcik111

    super, uwielbiam serniki na zimno

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !