Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć na ok. 2 godzinki. Następnie w tej samej wodzie ugotować grzyby do miękkości. Przepuścić je przez maszynkę wraz z cebulą. Całość dokładnie wymieszać doprawiając do smaku solą i pieprzem. Następnie farsz podsmażyć na oleju.
Mąkę wysypać na stolnicę wlać gorącą wodę i dokładnie wyrobić ciasto. Po kawałku rozwałkowywać i wykrajać kółeczka. Na każdym kawałku ciasta układać niewielką ilość farszu i dokładnie sklejać brzegi. Gotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszne
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    robie takie
  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    uwielbiam uszka z barszczykiem
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina45

    super :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    super
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewelina63

    pyszne
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Pierwszy raz robiłem uszka i teraz co roku będą w wigilię:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Domowe uszka są najlepsze.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    na pewno zrobie nie będe musiał kupować
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    uwielbiam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pysznie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !