Sposób przygotowania

Miód dodać do przegotowanej ciepłej wody z cukrem, wymieszać. Po wystudzeniu połączyć z mąką, sodą, miętą oraz przyprawą do piernika. Ciasto starannie wyrobić, przykryć i na kilka dni pozostawić w lodówce. Po tym czasie formować z niego kuleczki, nadziane kostką czekolady z nadzieniem żurawinowym.
Piec ok. 40 min w temp. 160 st. Ostudzone pierniczki posmarować mleczną czekoladą i dowolnie udekorować.
Najlepsze na drugi dzień po upieczeniu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Fajny przepis ale na te święta już nie zrobię-brak czasu:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    fajne z tą miętą
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara33

    fajne i śliczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !