Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie, aż będą miękkie. Dodajemy masło
i ubijamy tłuczkiem na puree. Odstawiamy do wystygnięcia. Następnie wbijamy jajka, porcjami dodajemy mąkę i dokładnie razem mieszamy. Na posypanej mąką solnicy (blacie) formujemy z ciasta wałeczki i odcinamy kopytka. Wrzucamy na wrzątek i gotujemy do czasu, aż wypłyną.

Na zdjęciu kopytka podsmażone i polane sosem grzybowym :-)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    coś co lubią moje dzieci
  • 0
    original
    Opublikowano

    emylka86

    takie właśnie uwielbiam, i muszę zrobić w koncu je sama... dzieki za przepis
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    uwielbiam takie kluseczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !