Sposób przygotowania

Z kapusty obrać liście, ściąć nerwy grube i sparzyć wrzącą wodą.Ryż ugotować.Wymieszać mięso z ryżem, dodać czosnek przeciśniety przez praskę, sól, pieprz i majeranek.Wyrobić dokładnie.Farsz zawijać w liście kapusty, układać w garnku dość ściśle, zalać wodą i gotować pod przykryciem do miękkości.Gdy będą miękkie dodać koncentrat pomidorowy, przyprawę do dań z kapusty i bigosu i paprykę słodką.Pogotować jeszcze chwilę.Podawać z ziemniakami lub chlebem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    Aha!Na ułożone w garnku gołąbki dodać startą 1 marchewkę:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ale narobiłaś mi smaka;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !