Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zzupa z grzybowo-ziemniaczana

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion drobiowy
2 l
kurki
40 dag
ziemniaki
40 dag
włoszczyzna
1 pęczek
mąka
1 1/2 łyżka
śmietana
3 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
cebula
1 sztuka
masło
1 łyżka
przyprawa do potraw
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zzupa z grzybowo-ziemniaczana

Cebulę siekamy i podsmażamy na maśle, dodajemy kurki, całość dusimy około 20 minut. Włoszczyznę ścieramy na tarce o grubych oczkach i gotujemy w bulionie, dodajemy grzyby, cebulę pokrojone w kostkę ziemniaki, doprawiamy. Zaprawiamy zupę śmietaną wymieszaną z mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 18.12.2010 09:19
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak