Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jabłka w śmietanie

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka
10 szt
cukier
6 łyżek
śmietana kremówka
1,5 szklanki
cukier waniliowy
2 łyżki
Sklep Prymat
sok z cytryny
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w śmietanie

Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki. Z 2 szklanek wody, cukru i soku z cytryny ugotować syrop, włożyć jabłka i ugotować. Wybrać owoce łyżką cedzakową do salaterek, ostudzić, oziębić w lodówce. Zimną śmietanę wymieszać z cukrem waniliowym i zalać ją jabłka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 17.10.2013 12:47
Apetyczny deser.
cooleczka 04.10.2012 18:09
smakowity pomysł :)
jeta72 03.07.2012 23:41
super
Motorek 21.03.2012 10:26
extra
Iwona51
Iwona51 19.11.2011 09:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak