Sposób przygotowania

Mąkę z sodą i przyprawa do piernika oraz kakao przesiać, dodać ciepły miód i resztę składników. Zagnieść gładkie ciasto. Stolnicę i wałek delikatnie natrzeć mąką, rozwałkować na placek półcentymetrowej grubości,wyciąć ciasteczka i luźno ułożyć na blaszce. Piec 15-20 min w gorącym piekarniku.
Po upieczeniu delikatnie rozłożyć na płaskiej powierzchni, polać polewą i dowolnie udekorować .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo ładnie udekorowałaś swoje pierniczki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    gratuluje cierpliwosci-sa piekne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    piekne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    śliczne :)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    przyznam ,że tak ślicznych pierniczków jeszcze nie widzialam....
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Bardzo dziękuję :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    śliczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kasia46

    świetnie...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    świetne są']
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    śliczne pierniczki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Bardzo kolorowe i ciekawe ciasteczka!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !